minu kanasupp on järgmine:tükeldan kanafilee ja pruunistan kergelt pannil läbi, siis panen potti keema. Siis lisan kartulitükid. Samal ajal riivin porgandi ja tükeldan sibula, need kuumutan ka pannil läbi ning panen potti keema. Keedan kuni kartul on pehme ja valmis ongi. Veel panen vee sisse puljongit ja vedelat supimaitseainet. Kiirelt saab valmis ja maitsev on ka.Samamoodi teen ma frikadelli suppi, et siis kana asemel panen enda tehtud frikadellid
________________________
Ma teen kanasuppi nii, et viskan mõne kana poolkoiva potti koos loorberi, viilutatud sibula ja terve porgandiga. Kui kana tundub valmis, tõstan kõik need asjad välja ja viskan sisse tükeldatud kartuli ja kapsa. Kui need enamvähem pehmed, panen tükeldatud porgandi ja kana ka potti tagasi ja vahel ka mõne makaroni ja keedan veel veidi ja valmis ta ongi. Aa, soola ka natuke.
________________________
no kui klimpe kanasuppi teha, siis lisa veidi peale kanaliha lisamist kolm-neli poolitatud kartulit...keeda need pehmeks, tõsta välja, purusta... siis paar muna...sega. Nüüd hakka vaheldumisi tasapisi sisse segama jahu ja supileent...seda viimast on vaja vedeldamiseks ja koguse suurendamiseks. Lõppkokkuvõttes peab klimbimass jääma suht paks...ahjaa...maitse ka vahepeal, soola tuleb ka panna No ja kui supp on praktiliselt valmis , tõsta lusikaga klimbid sisse...lase keema, ja kui klimbid on ilusti peale tõusnud, peaksidki valmis olema
________________________
Ma just eelmine nädal tegin kana-klimbisuppi. Lisaks eeltoodud komponentidele panin ma supi sisse ka paraja portsu viilutatud sellerivarsi ning veidi ka tükeldatud spagette.Klimbid tegin nii, et lasin vee ja võisegu keema, siis lisasin jahu ja soola ning segasin usinalt kuni tekkis ühtlane ja läikiv taignaplönn. Seejärel võtsin poti tulele, lasin veidi jahtuda ning segasin taignasse muna sisse. Valmis klimbitaignast tõstsin siis teelusikaga parajad potsud keeva supi sisse. Päris maitsvad klimbid tulid ning püsisid kenasti koos, mitte ei pudisenud keedes laiali
________________________
mina teen nii - panen kana (või koivad) keema, riisun vahu ja keedan südamerahus edasi. veele lisan meresoola, küüslauku, loorberilehe, terve sibula, mõne tera pipart. kui kanaliha kondi küljest lahti lööb, siis võtan selle kana sealt puljongist välja, küüslaugu, sibula ja loorberilehe ka. kui õnnestub, siis pipraterad kah kanaliha nokin kondi küljest lahti (kõige tüütum tegevus üldse), samal ajal viskan puljongisse porganditükid, mingi aja pärast kartulitükid ja kui tahtmist on, siis lillkapsaõisikuid. kui need kõik on enam-vähem pehmed, lisan lahtinokitud kanaliha ja lasen keema tõusta. klimpe ma teha ei oska - korra proovisin, aga taignaga läks midagi nihusti, laiali lagunesid igatahes vägagi vanakooli-kanasupi moodi tuleb sedasi välja. isetehtud puljong on ikkagi üle prahi!
_________________________
Kusjuures kanasupi sisse mina panen ka küüslauku lisaks sibulale - see annab jummala mõnusa maitse ja kuidagi väga hästi sobib sinna. Issver kui palju mooduseid on klimpe teha - mina teen nii et sulatan või sinna muna ja jahu ja siis supi sisse (aga no ok natuke nad laiali lagunevad küll aga mind see ei häiri - pigem mulle ei meeldi need sellised kõvad klimbid)
_________________________
Klimbi retsept. Nutika perenaise kokaraamat:
2dl vett
1 spl võid
2dl jahu
1 muna
_________________________
Veel üks klimbijuhend on SIIN
_________________________
See kartuliga variant tundus mulle väga põnev, pole enne kuulnud, et ka nii saab. Ise teen klimpe Poissmeeste kokaraamatu järgi. Sealne õpetus käib umbes nii, et võtta kulbitäis supileent, lahustuda seal natuke suhkrut, võid ja soola, kui vedelik jahtunud, siis klopi sisse üks muna ja lisa nii palju jahu, et tainas pannkoogitaignast paksem tuleks.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar